Kaarsen tips

Jullie willen natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jullie kaarsen. Daarom geven wij hier een aantal tips om de brandtijd zo lang mogelijk te maken:

- Houd het lont kort. Voor het opnieuw aansteken van de kaars, kun je het lont het beste op 1 cm afknippen. Met een kortere lont, brand de kaars rustiger en zal de was minder snel smelten.

- Brand de kaars niet langer dan 4 uur achter elkaar. Korter is alleen maar beter. De kaars zal ook een heerlijke geur verspreiden als hij niet brandt, de gesmolten was zal een geur geven waar je lang van mag genieten.

- Probeer het lont in het midden van de kaars te houden. Bij het uitblazen van de kaars, bestaat de kans dat het lont verschuift. Het beste kan de kaars gedoofd worden. Dompel met een stokje het lont onder in de was, en zet het lont daarna weer recht en in het midden.

- Laat de kaars niet geheel opbranden. Het glas zal heel heet worden als de kaars helemaal opbrandt. Beter kan je hem iets eerder voor de laatste keer uitmaken. Om kringen te voorkomen is het raadzaam om de kaars op een vuurvaste ondergrond te zetten.

- Op de onderkant van de kaars zit een veiligheidssticker met alle voorschriften om een kaars veilig te branden.