Een ode aan Hawaï

Deze blogpost is een ode aan de mooie eilandengroep in de Stille Oceaan. Het is onze inspiratie geweest voor de geurkaars "Gardenia monoi - Mango".

We gaan een tijdje terug in de tijd. Terug naar 2011. Het waren drukke, spannende tijden, met veel veranderingen. Om in deze periode iets aan rust te vinden gingen we op vakantie naar Hawaï. Ik (Linda) was 30 weken zwanger. Vliegen mocht nog net. Hawaï heeft ons verrast. We werden omarmd door de gastvrijheid, de mooie natuur, de heerlijke stranden en ga zo maar door. We hadden een huurauto met een cd speler. Bij een eerste stop kochten we een cd van de bekendste zanger van de eilandengroep, Israel Kamakawiwo'ole. We reden over de eilanden met altijd die cd op de achtergrond aan. De ontspannen levensstijl voelde als een verademing.  Als ik terugdenk aan Hawaï, dan ruik ik de eilanden ook weer, overal hing een heerlijke zoete geur, die moeilijk te omschrijven is. Bloemig maar ook weer fruitig. Maar terug naar de autoritjes. Na 2 weken luisteren naar 1 cd, hadden we toch wel een lievelingsliedje wat we hard meezongen: Somewhere over the rainbow. Nu nog steeds, bij het horen van de eerste ukulele noten, ga ik terug in de tijd, ga ik terug naar 2011, terug naar mooie herinneringen. 

Niet veel later nadat onze mooie reis erop zat, is onze dochter geboren. Heel onverwachts en erg vroeg. Ze heeft iedereen doen verbazen. Mijn wereld stond op zijn kop, er veranderde veel. En samen met mijn dochter ben ik heel wat uren teruggegaan naar Hawaï, terug naar het ontspannen gevoel. En weet je hoe ik dat deed? Heel simpel, Somewhere over the rainbow heb ik heel veel gezongen en geneuried voor mijn kleine meid. Ik zing zo vals als een kraai, maar dat maakt niet uit, in mijn hoofd klinkt het perfect. En het gevoel dat ik erbij krijg, dat is waar het om gaat. Terug in de tijd, terug naar 2011, terug naar mooie herinneringen. Om de herinneringen nog levendiger te maken, ben ik op zoek gegaan naar de geur. De geur die mij doet denken aan Hawaï. Zo is de geurkaars Gardenia monoi - Mango ontstaan. Laten we samen genieten van de bloemige en fruitige geuren en terugdenken aan een mooie zonsopgang.

Mango - Gardenia monoi – auroracollection.nl hier zijn de geurkaarsen te bestellen

Terug naar blog